Наденица в тесто

Наденицата е едно от най-лесните и бързи решения за вечеря, когато ви се хапва месце. Аз често я пека на грил тиган, но може и да я изпечете във фурната. Тази рецепта за печена наденица в тесто е една интересна идея за поднасянето й по нов и апетитен начин. Рецептата взаимствах от списание GoodFood, в което винаги има подобни нестандартни идеи и затова го харесвам много. Този път не съм променяла нищо в рецептата, освен вида на наденицата.



Необходими продукти:
1 кг навита наденица или карначе (аз използвах 2 х 500 г наденица смес свинско и телешко месо)
120 г брашно
3 яйца
275 мл прясно мляко
1 щипка сол
2 с.л. олио
1 ч.л. мащерка

Загряваме фурната на 200 градуса.

В купа разбиваме яйцата и добавяме млякото, брашното и солта. Бъркаме, докато получим хомогенна смес и оставяме да преседи за 30-тина минутки.

Поставяме наденицата в тавичка и поливаме отгоре с мазнината. Запичаме я за 15-тина минутки във фурната. Ако използвате карначе, което е по-тънко от моята наденица, печете само 12-тина минутки.

Изваждаме наденицата от тавата. Изливаме в тавата яйчената смес и поставяме отгоре наденицата. Поръсваме с мащерката.

Печем във фурната за 25-30 минутки. Тестото ще започне да се надига и е важно да запомните, че не трябва да отваряте фурната преди да изтече необходимото време, тъй като тестото ще спадне.

Поднасяме ястието топло със свежа салата и лека гарнитура, тъй като наденицата сама по себе си е тежка храна, а в комбинация с тестото ястието става доста калорично.


Коментари

Популярни публикации