Испанска картофена салата

Средиземноморската кухня е една от любимите ми, защото предлага голямо разнообразие от вкусни, свежи и много здравословни ястия. Най-новата готварска книга, с която се сдобих, е посветена именно на кухнята на страните от средиземноморието и включва 500 рецепти. Не знам дали ще успея да сготвя всичките, но обещавам да споделям тук колкото се може повече от тези, които изпробвам у дома.
Започваме с моята интерпретация на една испанска картофена салата, която носи името "пипирана". Ако искате да приготвите оригинала, към моята рецепта добавете домати, зелени маслини и зелена чушка и пропуснете целината. А ето какво включва моят вариант:



Необходими продукти:
3-4 едри картофа
2 стръка зелен лук
1 яйце
1 стебло целина
1 червена чушка
1 малка консерва риба тон
4 с.л. зехтин
1/2 лимон
4-5 стръка пресен копър
сол на вкус

Сваряваме картофите и ги обелваме.
Сваряваме яйцето и го обелваме.
Нарязваме на ситно чушката, целината и лука. Към тях добавяме нарязаните на кубчета картофи и накълцания копър.
Отцеждаме рибата тон от соса в консервата и я добавяме в купата.
Овкусяваме със зехтина, сока от лимона и солта. Разбъркваме и накрая добавяме нарязаното на колелца яйце.




 

Коментари

Популярни публикации